2019-05-10 494 浏览
🔹自選撈大碗 $62主菜:雜錦香菇伴雙拼(雜菜沙律+珍珠糙飯)配料:青瓜+車里茄+海帶芽-真係無後悔試poke😭咪以為係啲多飯少topping嘅poke bowl!我淨係食左一半topping都已經飽!好彩叫左少飯🤣面頭嘅配料全部都有好香嘅麻油味,即使我無加醬料但食到落下面都唔會dry,因為啲菇本來已經撈左sauce~同埋啲配料清清凉凉食落有種好清新好fresh嘅感覺,而家呢種又熟又焗嘅天氣食完真係好舒服😆飯方面我就建議唔好叫brown rice😖首先啲飯係暖嘅,有啲唔係好match佢上面咁Hawaii嘅topping,同埋啲糙飯好黏好癡,雖然講明係珍珠糙米但我覺得over左少少,食落有啲似漿糊嘅口感仲覺得有啲顯顯地😖如果改食日本醋飯可能會好好多!
🔹自選撈大碗 $62

主菜:雜錦香菇伴雙拼(雜菜沙律+珍珠糙飯)
配料:青瓜+車里茄+海帶芽
2019-04-07