2015-04-14 683 浏览
今次同朋友黎开元朗,当然要系元朗揾野食啦,因为元朗出名好多小店美食,今次就黎到呢间大盛屋试下,因为好肚饿所以比佢铺名吸引左,同埋睇落价钱都唔贵。 三色饭d 刺身好肥美,三文色大大块,又够冰冻新鲜,睇下张相,就知系几咁大块,海胆都好正,鲜得黎一d 都唔腥,之后将d 三文鱼子捞埋饭一齐食,超好味既刺身饭。爱好三文鱼既我,当然又系叫左三文鱼既寿司同卷物,五重奏包括原味、黑松露、甜酸汁、柚子、火灸,寿司都够大旧,而块三文鱼本身都唔错,五款味道各有特式,我就比较喜欢黑松露,三文鱼加州卷上面有蟹子或三文鱼子,两者的鲜味和三文鱼互相辉映,口感同味道都十分丰富,最重要既。。又系大大旧,食完呢个都饱左截。 之后牛油果软壳蟹卷都唔错,软壳蟹够脆,而上面的牛油果加左沙律酱同蟹子,令到口感味道更加丰富而同时消除左软壳蟹的油腻感。 冷乌冬个样好得意,好似几个小雀巢咁,超级方便share, 乌冬十分幼细同滑,而且烟韧弹牙,配合冷面汁同蛋汁,味道清新而且口感丰富,值得encore, 铁板带子都十分不错,炒得十分香口充满牛油味,而且又不太油腻。整体来算,呢间餐厅绝对值得一试。
,同埋睇落价钱都唔贵。

三色饭

三文鱼五重奏

三文鱼加州饭卷

牛油果软壳蟹饭卷

整体来算,呢间餐厅绝对值得一试。

冷乌冬

铁板带子牛油什菇粟米