2023-09-22 800 浏览
路过见到,无系香港试过螺蛳粉,睇价钱都可以接受,就入去试下。一入门就充满酸笋嘅「臭」味🤣第一眼睇以为漏左俾米粉,肥牛得4-5块,鸭血,其他配菜都好少。另外汤底可能系自家煮,所以比较淡。有一匙羹螺肉,同样配菜好少,口味偏淡。成碗米粉得咁少,女仔食都要食两碗(同谭仔$29下午茶份量差唔多)口感偏幼同埋硬身。份量少得可怜,不过味道都说OK香辣口味唯一比较有惊喜系臭豆腐,系香港人可以接受嘅白色。豆腐吸满汤汁,好好食。不过食辣废柴就觉得太辣,食一嚿要抖返3分钟。个嘴都会肿。可能系尖沙咀地舖太贵,因此份量咁少,但口味又比较普通,相比之下自己买包$18嘅螺蛳粉返屋企煮仲满足。如果继续只靠路人贪新鲜,无回头客帮衬,餐厅都好难继续营运⋯
嘅「臭」味🤣
藤椒螺蛳粉

招牌螺蛳粉

有一匙羹螺肉,同样配菜好少,口味偏淡。

香香炸卤味

份量少得可怜,不过味道都说OK香辣口味
紫苏酸笋伴臭豆腐