行开donki 就会去澳南呢边食埋饭先,今次简呢间系因为系出面睇个氛围好好,感觉气氛吾错!菜品都系东南亚多国菜,价钱吾算好贵,店员都系外国人比较多,热情既招待,感觉有种出咗去旅行既感觉!我哋今次叫既食物份量都比较多,满足返我哋想食好嘢既心情☺️☺️泰式椰菜苗佢系最快上我哋台既菜式,色泽卖相都好油亮,吸引食欲,果然系招牌菜!椰菜苗相对爽口啲,食落味道好味,吾会太浓味,份量又好满足,岩晒依家想食多啲菜既我哋。泰式蟹肉炒饭同样系招牌之一既泰式蟹肉炒饭同样出色,蟹肉份量多又大块!满足度120%!啖啖都系蟹肉,蟹肉味道又鲜味十足!赞!炒饭粒粒分明,镬气十足,同样份量感人!加埋清爽味蕾既青瓜条,份量毫不手软☺️☺️泰式蟹饼泰式蟹饼同样份量感人,吾好睇佢得四粒,佢系四大粒,粒粒都有拳头👊甘大粒!(女仔既拳头)啖啖都系蟹肉,炸的又香脆可口,一上台就食得出佢既新鲜出炉既程度!热辣辣又脆卜卜!赞!红咖哩槟榔叶烧牛肉图片同实物一样,烧牛肉份量多,牛肉件件都切的厚厚一片,味道吾错,相对有咬口,份量依旧感人,咖哩味道吾错,本来以为上面白色酱汁似芝士,食落系奶油,配埋奶油食感觉更不同。吾错!酥油薄饼我哋仲叫左个酥油薄饼配

泰式椰菜苗
泰式炒椰菜苗

泰式蟹饼
泰式炸虾球

红咖哩槟榔叶烧牛肉
红咖喱槟榔叶烧牛肉

酥油薄饼
我哋仲叫左个酥油薄饼配咖哩一齐食,油香味十足,饼既份量都好值,一层一层可以分开,皮薄香脆!

饮品方面,我哋叫咗两杯泰国特色嘅饮品,分别系泰式珍珠绿茶,同玫瑰椰奶,两杯饮品卖相都好好,饮落味道都唔错,味道偏甜少少,下次可以叫返少啲甜,应该风味会更好!
泰式珍珠绿茶
玫瑰椰奶