2020-03-25
Go Dutch Cafe #旺角❗️中学回忆旺角楼上cafe❗️以前中学成日喺登打士广场食嘢,真系抵食又有得玩下board game🤣不过已经好多年冇再去过,相隔几年嚟到呢一间Go Dutch,环境比起印象中嘅旺角Cafe靓好多😛啲嘢食好味又抵食,而且仲开到凌晨四点,想玩几耐都得😍。Set for 2 $368$368包一个小食、两个主食、两个甜品同两杯$40嘅饮品,咁抵嘅价钱已经好耐冇见过❗️而且份量大到吓亲人,两个男人食都一定好饱🤰🏻!小食拣咗健康啲嘅🥗冇谂过有极多块烟三文鱼🍣而且每一块都好长好厚,平时一个咁嘅沙律都要$70-80,呢个咁平得来仲要系平时嘅两倍份量,加埋沙律酱真系几唔错😋!味道: 3.8/5主食特浓龙虾汁带子蟹肉意粉🍝果然系特浓,瞇埋眼都食得出系龙虾汁,每一条意粉都比龙虾汁包围着,非常香浓鲜甜🦞而且意粉嘅份量系正常嘅两倍,再一次俾佢嘅份量吓亲🤯不过始终价钱便宜,唔好期望系高质带子同埋蟹肉,带子偏细粒,唔算好鲜甜,但都几爽口,仲要好多粒。不过蟹肉就似蟹柳多啲🙈但都好有心机烧过,绝对系抵食有诚意之选!味道: 4.1/5 自家制黑松露烧春鸡配薯蓉🐔应该系我见过最大只嘅烧春鸡🤩
❗️中学回忆旺角楼上cafe❗️
Set for 2 $368
味道: 3.8/5
主食
特浓龙虾汁带子蟹肉意粉🍝
味道: 4.1/5
自家制黑松露烧春鸡配薯蓉🐔
应该系我见过最大只嘅烧春鸡🤩鸡肉都几嫩,啖啖肉好抵!不过就唔系太食到黑松露,而且部份位置有少少淡🙈相反薯蓉就有少少黑松露嘅白汁。但呢个价钱真系冇得弹!
味道: 4/5
甜品
朱古力曲奇芝士饼🍰
味道: 3/5
榛子朱古力比利士窝夫🧇
芝士饼相对正常啲,较为似西饼🙈推荐佢嘅窝夫多啲🤣唔系平时香港𠮶种窝夫,而系脆脆地有啲砂糖沙沙口感𠮶种,配上朱古力酱真系好好味😋!
味道: 4.1/5
另外仲嗌咗杯水仙玫瑰花茶(+$20)同埋夏威夷果仁碎碎朱古力(+$20)。花茶比我想像中清幽,有好明显嘅玫瑰香气!至于朱古力就似港式朱古力多啲,未算最香浓。唔知系咪比错咗呢,亦饮唔到夏威夷果仁,不过就多咗啲可可脆片,当普通朱古力饮下都可以。
花茶味道: 4/5
朱古力味道: 3.7/5
性价比: 4.8/5!!!!
整体来讲呢一间Cafe真系好抵食💯相信所有人食完都会饱住走,虽然食材并非最昂贵,但系烹调方法好,令到简单嘅食材都整得好好味😋而且仲可以三五知己一齐玩下board game敍下旧,推荐!
烟三文鱼凯撒沙律
特浓龙虾汁带子蟹肉意粉