2023-02-04
每次岀街食饭淋唔到食咩,最都系会去左食川菜🫣今次去左将军澳一间「元元酸菜鱼」!虽然男朋友唔系好食到辣,不过呢间比起其他川菜,都有好多唔辣既选择!-🥢自选干锅干锅只可以拣香辣锅底,另配四款𩠌,我地嗌左卤水肥肠,嫩牛肉,娃娃菜同土豆。份量都好多!麻辣既味道啱啱好,虽然落单时冇行拣辣度🌶但都唔会太过辣,唔太食得辣都冇问题👌👌土豆大大片,同娃娃菜一齐吸哂d辣味好重味🥰 肥肠咬落去脆卜卜爆油🫣 牛肉都非常嫩又大块!🥢葱爆牛肉另外嗌左个唔辣既,葱同牛肉炒到好香,少少甜甜哋好下饭!而且份量都好多好大碟!😍🥢白毫毛尖绿茶🥢芒果鹿谷乌龙水果茶餐厅旁边有间全港唯一一间主打果醋既饮品Ture Boss醋头家,非常特别!不过自己对果醋兴趣不大,都系饮翻茶饮🫢 特别介绍芒果鹿谷乌龙水果茶🥭 粒粒芒果增加左茶饮既口感同甜度,嗌左微糖,啱啱好😚
🥢自选干锅
🥢葱爆牛肉