2018-09-14
难得今日放假 就同咗朋友入左西贡行吓 趁未天黑 就出返巿区喇 废事夜啲太多人 等唔到小巴🤧 出到钻石山 因为唔熟呢头 所以就净系谂到荷里活广场有野食😅 望住商场指南 几乎全部都系连锁店 一时间都唔知食咩好 行下行下就入咗丼丼屋🤔餐牌食物种类唔算多 有鱼生饭 十胜名物丼 滑蛋丼等 最后我地叫左个滑蛋猪扒丼 同十胜带广名物豚丼🥢 我地都好肚饿 所以十胜带广名物豚丼嘅份量大小 我地嗌咗特盛 同普通只系相差$20 到上菜嘅时候 呢个十胜带广名物豚丼份量比想像中细好多 不过佢嘅豚肉真系好好食😻 酱料味道好特别 而肉质几林 肥瘦适中 可惜份量较小 有啲失望🙍🏻♂️ 而滑蛋猪扒丼份量都几足 猪扒食落口香脆 而滑蛋半生熟咁 𩠌饭一流呀👍🏻 感觉上呢个饭大份过豚丼整体黎讲 丼丼屋嘅食物质素几好 可惜份量小咗啲 而食够$200再用恒生enjoy卡埋单 会送一张$20 coupon 可惜我地冇啦😭