2018-02-15 39 浏览
荃湾真系有好多越南餐厅,至前试过几间都唔错,而今次就系位于南丰中心对面嘅越一,令我印象较深刻系他们嘅份量好大份好惊人当然味道都有反咁上下总觉得食越菜必试嘅系生牛肉金边粉今次点左份软壳蟹二人餐,个人觉得好掋食,可以拣俩碗粉,一份椒盐/牛油软壳蟹,一份小食,一份萝卜,俩杯饮品讲反个金边粉汤底味道浓淡适中,配上青柠汁嘅酸同九层塔嘅香好醒胃,可惜生牛肉我个人应为有少许过熟 另一碗系香茅猪扒,份量好多,而且腌得入味,又唔会干,肉汁满满。小食我拣咗酸辣凤爪,但唔够入味,酸同辣都唔够出味上汤萝卜同事十分推介嘅檬汁我亦都系比隔离枱客人嘅呢碟软壳蟹所吸引,而点呢个餐,大大件,外层脆浆十分香口,又唔太厚,点檬汁食又出奇地夹讲到饮品呢杯椰汁三色冰,椰味清香,多料又唔太甜,相信我们好快又会再帮亲
当然味道都有反咁上下

总觉得食越菜必试嘅系生牛肉金边粉

小食我拣咗酸辣凤爪,但唔够入味,酸同辣都唔够出味

上汤萝卜

同事十分推介嘅檬汁