2016-03-06
呢间咖啡店距离我屋企只有5分钟路程。因为系私人屋苑内,平时唔会留意到,直到前几日去呢个屋苑探朋友,先发现佢既存在!咖啡店设室内室外座位,而室外座位是可以吸烟的。我虽然唔食烟,但今日阳光普照 凉风轻吹 好舒服既天气,我选择左室外既位置。店内外既布置同设计都好有外国路边咖啡店既风味;例如有唔少既植物盆栽点缀,伴著轻快既音乐,简简单单已经带比人好舒适既感觉。我见到室内既座位系梳化位,比起室外既座椅舒服,如果想待整个下午既朋友可以选择室内位置。我去果日系闲日中午,所以冇我好想食既all day breakfast. 闲日既lunch menu选择较少,我特登影左个menu比大家参考下。似乎weekend既menu吸引d我同朋友各叫左一个set lunch, L2及L4. 我叫既L2 泰式猪颈肉炒意粉味道不错,猪颈肉用香茅腌整,的确有泰国风味。而且猪颈肉好大块 十分抵食 朋友叫既L4 意色辣肉肠意粉就比较普通。辣肉肠既汁偏咸,而且唔够辣味。不过加左红黄绿三色椒去炒,卖相唔错~我同朋友一致认为跟餐果碗好creamy既马铃薯好系亮点!
好香浓既薯仔香味,汤好滑,而且有薯蓉系里面,口感一流。总括黎讲,
我同朋友各叫左一个set lunch, L2及L4.
我同朋友一致认为跟餐果碗好creamy既马铃薯好系亮点! 好香浓既薯仔香味,汤好滑,而且有薯蓉系里面,口感一流。
总括黎讲,以一个咁轻松既价钱 系一个咁舒服既环境享受午餐,简直超值