2017-11-01 860 浏览
之前电视节目访问过呢间车仔面嘅老板娘, 欣赏佢嘅坚毅性格 ,知道系深水埗区 ,今日顺路过嚟食碗车仔面。铺头细细但干净企理, 今日同老板娘缘悭一面, 细佬坐阵, 也相当亲切有礼, 见到唔少熟客, 同佢有倾有讲。叫咗六宝套餐$42, 即系有粉面加六款𩠌 (不论价钱) 细豆浆。咁抵, 就咁啦。拣咗淮山面线, 因为车仔档好少呢只面, 几爽滑,唔错唔错 有六种酱汁选择, 心大心细 , 终于拣咗腩汁,但系佢哋好好畀咗一小碟沙嗲(唔辣)我试, 的确唔辣但系好惹味糖心萝卜 ,的确好甜而且冇渣 爽口猪皮 ,食车仔面食猪皮最正, 猪皮爽淋适中,索晒啲汤汁秘制牛坑腩,秘制金钱肚,秘制牛筋,全部都 好淋好入味, 而且份量不少仲叫咗人气No. 1 嘅白云猪手, 酸酸地,微辣, 够爽口 ,好抵食。枱面仲有自家制嘅辣菜脯, 加少少落去, 刺激味蕾, 好过瘾!自家煲嘅玛卡蜜, 玛卡含丰富营养素, 对人体有滋补强身嘅功用, 甜甜地, 几滋润。舖头细细但会派发惜食面券👏👏👏

拣咗淮山面线, 因为车仔档好少呢只面, 几爽滑,唔错唔错

六宝面餐

糖心萝卜 ,的确好甜而且冇渣

爽口猪皮 ,食车仔面食猪皮最正, 猪皮爽淋适中,索晒啲汤汁

白云猪手

玛卡蜜