2022-05-15 350 浏览
放假先黎落雨 唯有系大埔揾野食咁啱醒起今个5月都未去食寿司郎嘅限定见到无人排队 就㩒下飞啦点知过十分钟就入得 系行紧咩狗屎运一坐低㩒部平板本月推介 八样都好吸引吞拿鱼头肉海苔包$17吞拿鱼头肉口感丰富 好重鱼脂味 青森产熟帆立贝配松前渍三文鱼子 $17帆立贝好鲜甜配上腌制过既咸味渍物 会令帆立贝鲜味更加出炸蓝鳍吞拿鱼心顶 $17心顶未听过系吞拿鱼边个部位 上网睇简介先知原来属于心脏嘅稀少部位, 好少日本小店会有既菜式,一咬落去唔似吞拿鱼口感反而似滑身嘅鸡肉,但嘴嚼越耐 会有浸鱼香油味系口腔 可以一试 入口即溶宇治抹茶味蛋糕$22一上台只系见到一大笃cream 但蛋糕抹茶味都算浓郁同香系口腔久久挥之不去 但入口即溶我相信应该系形容笃cream唔系件蛋糕 误信了奶茶味卡达拉娜 $22讲到明呼声好高 系强势回归当然要试啦我就建议摊冻一阵再食 应该啱啱放出黎硬掘掘所以摊摊就会变淋啦面头有烧焦过既焦糖 金金黄黄 食落亦好香奶茶味 唔错特选大吞拿鱼腩$27依款唔系5月限定 但每次都要点佢 咁先完美强烈建议叫中拖不如叫大拖罗 一咬落去入口即溶 同埋个种鱼脂香味不得了大拖只色有光泽同均匀 不得了
放假先黎落雨 唯有系大埔揾野食
咁啱醒起今个5月都未去食寿司郎嘅限定