2022-10-18
粉岭联和墟新鲜即榨椰子汁 喺联和墟应该超出名 见到几多人排队 实测竟然排左一个钟 今次实测有啲百感交集 突破我嘅极限 所以详细少少记录今次体验.呢日大概1900夜晚嚟到见到大概有四至五个人排紧店内就只有叔叔一个人忙紧排左大概10分钟 叔叔问:排左杯未?眼见在场最少排紧10几杯 叔叔一个人都几忙排咗大概40分钟 终于开始拣配料‼️呢度有一个最大卖点 系佢哋嘅配料(点解卖点系配料 而唔系新鲜椰汁后面再讲)餐牌上面写住 可以自选一两种配料👍🏻但系叔叔劲nice 基本上你选择几多款 其实佢都会俾你所以在场每位顾客 都选择四五款以上好多顾客都叫老板配料分开杯上😱最后满一杯配料 😱加¾杯高杯椰汁 😱超级抵饮而我就懒谂 直接叫咗omakase 老板推介而老板就讲 呢杯叫⭐️repeat王 饮完一定返转头(入边主要加咗 珍珠 榛子 榛子超级甜 超重榛子味 好似饮紧金沙咁).虽然老板忙到爆 但都系一手包办🤦🏻♀️带住手套做晒以下所有嘢收钱 排杯 睇有冇客电话落单 再榨汁 包装.再讲返呢间招牌 卖点系新鲜即榨椰汁🤔系用左平时好硬𠮶只海底椰 连外层啡色椰壳丝🤔再加水喉水 一齐搅拌打汁 再隔渣后俾你饮除此之外 佢
呢日大概1900夜晚嚟到
见到大概有四至五个人排紧
店内就只有叔叔一个人忙紧
排左大概10分钟 叔叔问:排左杯未?
眼见在场最少排紧10几杯 叔叔一个人都几忙
排咗大概40分钟 终于开始拣配料
‼️呢度有一个最大卖点 系佢哋嘅配料
(点解卖点系配料 而唔系新鲜椰汁后面再讲)
餐牌上面写住 可以自选一两种配料
呢间应该好多人钟意 睇完求大家高抬贵手
#hkfunfoodrecord穷游香港
#hkfunfoodrecord_粉岭
#hkfunfoodrecord以身试伏
#椰子乐 (粉岭)
地址:粉岭联和墟和泰街69A泰昌楼地下A舖
抵食:3/5 其实多配料真系好正 $20-$30都唔贵
‼️想睇更多资讯
‼️ig/mewe: hkfunfoodrecord
‼️fb:funfunfoodrecord
#饮食 #美食 #优惠 #抵食 #hk #hkfood #hkfoodie #foodiehk #hkfoodblogger #hkblogger #hkfoodies #hongkongfood #吃货 #食评 #增肥 #揾食 #食好西 #相机食先 #香港美食 #粉岭美食 #面包店 #泡芙 #联和墟美食 #鸡髀 #饮品 #椰子汁