2023-04-29
好味指数:😋价钱:💰💰💰💰💰(连加一服务费$421)🫖普通担担面落餐𠮶时无留意个名,食嘅第一啖真系普通到无得再普通,汤底偏辣,而且略咸,面头有少许花生碎,仲伴随好多辣油😰🫖浓汤浸小棠菜苗呢个真系好失望,同用清水洽无分别嘅菜,食落小棠菜仲有阵苦味…🫖怀旧烧卖不是很特别,不过size就比较细,味道唔差,有猪肉、冬菇、虾做馅,食落都有返啲口感。🫖荀尖虾饺皇正常发挥,皮厚薄适中,烟烟韧韧,只虾都算大只,而且弹牙。🫖肉松马拉糕算系咁多样点心比较有特色嘅一个,啱啱蒸起,送上枱热辣辣。肉松足够,带有少许咸味,面头有啲白芝麻,所以食落都香口,而马拉糕亦都松软,及格!!🫖大澳虾酱鲜鱿卷食落虾酱咸香味都足够,鱿鱼嘅馅料亦都丰富,唯一缺点系外皮都几脆口,不过系硬身嘅脆,而不是酥脆。🫖口水汁龙利鱼肠粉呢个真系世界级…个肠粉皮极厚,入面个馅细过一毫子,根本就系食紧个皮,同埋个汁得个辣字,我哋每人食咗一旧就放低左了…🤢🫖拉丝菠萝包唔当佢系甜品嘅话,系一个普通唔脆皮嘅芝士馅菠萝包,芝士馅足够,不过即食都唔系热辣辣,连加一$13一个,性价比极低🥲📍龙点心(轩尼诗道)湾仔轩尼诗道216-218号地下A&B号舖#湾仔 #
价钱:💰💰💰💰💰(连加一服务费$421)
🫖普通担担面
🫖浓汤浸小棠菜苗
🫖怀旧烧卖
🫖荀尖虾饺皇
正常发挥,皮厚薄适中,烟烟韧韧,只虾都算大只,而且弹牙。
🫖肉松马拉糕
🫖大澳虾酱鲜鱿卷
🫖口水汁龙利鱼肠粉
🫖拉丝菠萝包
📍龙点心(轩尼诗道)
湾仔轩尼诗道216-218号地下A&B号舖
#湾仔 #湾仔美食 #foodie #龙点心 #中式点心 #点心 #中菜 #hk #hongkong #hkeat #餐厅 #香港好去处 #香港美食 #菠萝包 #烧卖