话说其实我真系好钟意食芭菲,成日见到芭菲就好有冲动嗌嚟食下,早排见到Milk Top出咗芭菲,抹茶蕨饼芭菲都只系$38,平时闲闲地都要$60-$70,难得见到咁平,抱住一试无妨嘅心态就试咗,发现自己其实唔系一试无妨🙂芭菲主要系用北海道牛奶味软雪糕,呢个应该系佢哋自软制雪糕,不过雪糕奶味比我想像中淡🤭 抹茶味亦都仅限于上面有抹茶粉嘅部份😥 我想像中嘅抹茶蕨饼应该系比较软糯烟韧口感嘅,但当日得到嘅就只有一啲口感比较似落多咗鱼胶粉嘅抹茶茶冻😢同埋最底嘅谷物脆脆系有啲果干系入面,感觉唔系好夹🤭值得一赞嘅系个一小片班戟年轮蛋糕几好食,同埋红豆蓉算系几甜🫘而当日店面其实好忙,一个员工要serve6-7个客,个位员工都几有礼貌🫡 佢另外有得加钱转做抹茶雪糕,如果想食嘅朋友可能转抹茶雪糕会更好🍵