2020-04-18 811 浏览
今日要去一去新蒲岗,好耐无出街食,谂住食好少少,食个扒点睇?!~依条街不愁揾唔到食呀~餐厅多不胜数,但食扒的就寥寥可数,试过附近两间都不错,见呢间评语好坏参半,好奇之下驱使我一试!一试便知龙与凤⋯入到餐厅感觉系⋯一个字「迫」!每张枱都紧贴隔离张枱,而且我真心唔明点解咁多人,你话佢特别平咩?又唔系呀~讲服务,零分!因为两个楼面架女侍应都系粗声粗气超赶人feel!我当日叫左扒餐,想要茄汁同喼汁,佢好晦气咁答:「无喼汁!」Fine..无喼汁好闲啫⋯⋯但态度可以好啲啰下!餐汤要一红一白⋯哗!个白汤食到一嚿二嚿粉团,红汤有不明物体⋯算,我当时运高睇佢唔到⋯亦都无投诉⋯之后同事点左个鱼饭,我食意粉!主食份量少,我同同事都唔算大食,但真系唔够食,唔系食下午茶㖞大佬!我地坐正喺厨房对出果个位,佢地系咁捧住啲嘢出出入入,食得好唔安乐!最后点左餐饮花茶,佢拎左壶花茶嚟粗声粗气加句:「不设添饮!」喂呀~好无礼貌啰!首先,我无话要添饮,其实可以礼貌一点,等人食得舒服少少?你以为完咩?未!最离谱架地方未讲,正正系因为我地坐正喺厨房门口对出,同事见到里面有个男人系无戴口罩!WHAT?!无言⋯呢啲咁架时势,唔戴口罩

一试便知龙与凤⋯
入到餐厅感觉系⋯一个字「迫」!

讲服务,零分!

因为两个楼面架女侍应都系粗声粗气超赶人feel!

我当日叫左扒餐,想要茄汁同喼汁,佢好晦气咁答:「无喼汁!」
Fine..无喼汁好闲啫⋯⋯但态度可以好啲啰下!
餐汤要一红一白⋯
哗!个白汤食到一嚿二嚿粉团,红汤有不明物体⋯
算,我当时运高睇佢唔到⋯亦都无投诉⋯
之后同事点左个鱼饭,我食意粉!
喂呀~好无礼貌啰!
首先,我无话要添饮,其实可以礼貌一点,等人食得舒服少少?

无言⋯呢啲咁架时势,唔戴口罩喺厨房出入系几咁大获!

出街食饭真系好大Risk!!
唉.....一肚气食到,谂住俾卡找数,原来唔收卡!
净系收Cash⋯⋯
我同事问佢可否俾张单我地?
呀~佢竟然望都唔望我地,成张单飞过嚟,系飞过嚟!
系咩态度?感觉很差!大家要小心!!
2020-04-09