2021-03-14 216 浏览
晏昼谂唔到食咩好,就求其行咗入韩国街嘅一间餐厅,因为基本上所有韩国餐厅嘅Menu都差唔多,我哋都冇咩心水餐厅。呢间舖头好细,啲位亦都好窄,我哋叫咗个牛排骨汤饭,同埋一个石头锅饭,前菜只有一碟仔泡菜加一碗有几条海带嘅特浓胡椒味汤。呢个排骨汤饭都算经典,𠮶旧萝卜硬过我个头壳,成兜只有一旧白萝卜、两块牛排骨,几条粉丝,同埋加咗盐嘅清水做汤底。啲牛肉韧到飞起。呢个石头锅饭睇落系正常嘅,有一只窝蛋,但味道系唔好食,记得举手提出要辣椒酱,成兜饭好似冇落过油咁,干争争到飞起,饭焦系有嘅,但一啲都唔香,真心似煮㶶咗,总之成兜野都好干。干到真系食唔落,店员无啦啦俾咗支麻油我哋,落埋都系救唔到兜饭。
牛排骨汤饭

石头蟹籽饭