餐厅: Amazing
资讯:

因为喜欢饮冬荫公,见到酒店餐厅推出泰式火锅放题仲要无限时,无限提供红,白酒,啤酒,汽水,橙汁任饮,仲要有芒果糯米饭,星期日连埋加一只需要$268,性价比应该吾错,决定要去试一试,点知就中伏了,濑晒野。餐厅原来系用炭炉打边炉,烧红几旧大炭放响炉底,全晚靠𠮶几旧炭去整熟啲汤底和食物,个炉系热和整得熟啲食物(系浸熟)但需要用比较耐的时间,最大问题系个打边炉个器具,个锅底又浅又窄,中间又有个突出嚟嘅盘用嚟烤肉,甘就应该写清楚,我系一心一意嚟食火锅,吾系想食烤肉,而且呢个炭炉系完全吾会见到啲汤会滚起,锅底又浅,所以更加吾会见到啲丸呀,饺呀系因为熟左而浮起,所以打边炉烚嘅食物一系未熟一系就惊吾熟而煮得太熟,我终于明白点解会无限时,因为要用好长嘅时间去等待啲火锅配料浸熟,任食都无用,你吾会食到有几多食物,嘥时间。冬荫公汤底好咸,美国牛小排肉色是瘀红色,鲜虾不新鲜。前菜提供的泰式拼盘每人只得半件,除了虾饼超硬,其他不过不失。唯一可取是芒果糯米饭还可以,啤酒,橙汁,汽水正常,餐厅环境可以,星期日晚上,当晚只有大约3至4成食客,所以不会挤迫和嘈吵。
2024-11-24