2017-09-27
尖沙咀食嘢贵,尤其系旅游景点,仲要喺海边,真系食咩都贵⋯⋯Shopping行到脚痛、海边慢步晒到出汗嘅时候,嚟Deli and Wine坐吓、饮吓嘢、休息吓就最好不过!店内有免费饮用水自取,衰啲讲句,真系有人可以唔要面到入去拎杯水就坐住凉冷气,如果你面皮够厚都可以咁做,冇人会赶你走。不过嚟得我都见议大家叫返少少嘢食,因为真系唔贵,而且都几好味😋哩个芝士牛肉汉堡入面块牛肉细左啲,不过几香牛肉味,中间仲夹咗生菜同蕃茄,食落健康又唔会口干。薯条粗身,上面洒上辣味香料,有啲似Shake Shake薯条,味道唔太浓,唔会抢走薯仔嘅味道。店内有两个鸡饭,一个30几蚊鸡扒饭,一个60几蚊咖哩鸡饭,我唔知有几大分别,但想食咖哩,就叫咗哩个贵一倍嘅饭嚟食喇。一嚟到就见到面头满满炸蒜,I like it👍🏻咖哩加入洋葱同蕃茄等材料煮成,酸酸地又够香够惹味,真系好好食,推介!!!之后我见到隔离叫咗30几蚊嘅鸡扒饭,我终于知道有咩对比。碟嘢一眼望去系几大碟嘅,但就有啲茶餐厅风格,净系个碟都输晒,鸡扒都睇落似煮好咗好耐,翻热到淋晒,配菜都似家庭式西餐配菜,杂菜一堆乱放,望落去真系只值30几😂所以话,唔好贪平,不
之后我见到隔离叫咗30几蚊嘅鸡扒饭,我终于知道有咩对比。碟嘢一眼望去系几大碟嘅,但就有啲茶餐厅风格,净系个碟都输晒,鸡扒都睇落似煮好咗好耐,翻热到淋晒,配菜都似家庭式西餐配菜,杂菜一堆乱放,望落去真系只值30几😂所以话,唔好贪平,不过唔知会唔会其实系好好食嘅呢?
啊,差啲忘记讲返句,店里面客人都习惯大声讲嘢,如果想静静休息嘅话就Bye Bye喇🤣