2023-07-11
✈️ 出走完两个礼拜, 真系超多野要pick up返 放lunch都要好好唞吓气, 我仲系好挂住英国随便入一间cafe都有丰富brunch同埋高质咖啡🇬🇧 好彩香港都揾到, 不过真心未必间间及格,🇭🇰呢间Pause It就够哂有信心💛佢地既咖啡系本地Urban Coffee Roaster炒既豆, 咖啡师仲会开班教手冲同拉花班☕️, 可以认识咖啡豆既产地•处理手法•烘焙、打奶泡、拉花手势🥛, 屋企冲开奶啡既我好想揾日黎上堂佢地既拉花唔系普通心心咁简单, 系拉到好靓既狮子🦁️同unicorn🌈 最重要系就算flavoured coffee好似呢杯orange mocha, 都唔会甜到盖过哂咖啡豆本身既味, 仲要🍊橙香又唔会被朱古力盖过🍫, 非常有层次! 竹炭咖啡虽然无咩特别味, 但黑白分明既拉花特别鲜明野食都唔会贵夹唔饱, 见隔黎枱嗌炸鱿鱼圈🦑同黑松露薯条都非常大份🍟! 不过两个人食真系好多, 所以我地都系嗌一人一个main. 虎虾青酱意粉有三大只弹牙虎虾🦐pesto sauce够哂basil味同pine nut texture又唔会太油🌱, 调味岩岩好另一款黑椒牛肉多士roast beef够
香橙朱古力咖啡
竹炭咖啡虽然无咩特别味, 但黑白分明既拉花特别鲜明
竹炭鲜奶咖啡
虎虾青酱意粉有三大只弹牙虎虾🦐
虎虾青酱意大利粉
另一款黑椒牛肉多士roast beef够哂滑, 黑椒同horseradish酱同牛肉好夹好惹味🐮 仲有溏心煎蛋•火箭菜•sourdough, 有层次又丰富
黑椒牛肉多士配薯条
加埋海量幼薯条, 炸得干身唔油
黑椒牛肉多士配薯条
系旺角闹市中既绿洲, 离开左大马路感觉无咁嘈, 装修又够光猛, 坐落都舒服