2019-12-30 247 浏览
呢日去接女朋友做私事,所以我地就系佢公司附近既呢间餐厅食个靓靓下午茶啦!咁我就叫左一个无骨海南鸡饭同埋溏心蛋鸡扒吐司,野饮就冻奶茶同热柠蜜。海南鸡饭配既系油饭,我一向觉得海南鸡就系要配油饭先系王道!呢到既油饭粒尚算分明,味道唔错。而鸡既份量其实都唔少,睇相好似得面果层,但其实佢下低仲有层簿簿既鸡肉,鸡肉几嫩滑,唔会煮得过熟,配埋相中中间果只酱汁就更加惹味,微辣得黎好岩配饭食!个set仲包左个油菜仔,咁菜既份量就如图啦。另外女朋友叫既吐司,卖相好靓,但奇怪既系溏心蛋黎到变左太阳蛋,鸡扒就煎到外皮香脆,笃穿埋个太阳蛋再配埋香脆鸡扒同吐司食出奇地夹,而且鸡扒都好入味。而奶茶不嬲都系我至爱,呢到既奶茶茶味都几足,系我钟意饮既味道。总结黎讲,如果系附近番工或者咁岩经过既话,呢到不失为一个好既选择呀!完!

完!
2019-12-27