2011-03-27 35 浏览
冇影过相,因为其环境同菜式之前D食评已经SHOW晒出黎。苏栈个位置其实几易揾,在车房堆成的邻里之中当然份外注目。但系讲真,佢既吸引力真系仅止于装修。因为家住大坑,曾经有一排都不时去帮衬。不过对不起,当大坑只有一两间CAFE时,苏栈会系OKAY既选择。但当区内去年开左间似样既CAFE之后,就毫不犹豫地放弃光临。讲野食,其实如果唔系因为大坑系一个好和谐既社区,换转o系铜锣湾有一样野苏栈真系令人难以接受:你order野食,要预左佢冇。做紧午餐,A La Carte既MENU D野食,你要预住佢因为识厨o个位未必o系度而唔识煮,又或者佢根本冇野去煮。即使系午餐个SET MENU,你都要预左佢o个日未必有。以我多次既经验,真系最好问佢有咩食得好过。所以即使有A LA CARTE MENU,苏栈可以选择既野食都系好少。现凭记忆思考下食过既野:台湾牛肉面:油面,极咸同多油既深啡色汤,伴牛展系合理的。但系食完不禁唔明点解苏栈唔开o系旺角。好简单既九十后厨房货仔。ALL DAY BREAKFAST:有蛋,有冬菇、有厚多士,同埋劲多浸到好淋既焗豆。完全冇顾及味道,只顾配搭。即使你只想去饮杯咖啡CHILL一
冇影过相,因为其环境同菜式之前D食评已经SHOW晒出黎。

现凭记忆思考下食过既野:

即使你只想去饮杯咖啡CHILL一下,都难以有得享受。因为店内既STAFF习惯大大声倾偈,或者自顾坐o系客台度上网兼高谈阔论。即使身后有一大堆书,你好想拎黎睇,系冇可能会静得下来。

食物唔出色,空有一个好环境。冇得上网。仲有咩理由去?