2016-07-31 1668 浏览
上星期六去左红磡探个朋友, 咁啱大家都未食野, 我地就落左街睇下附近有咩好野食, 行下行下经过依间热狗店, 我地比个咁有心思既MENU吸引左入去, 睇下有咩食先。虽然铺面细细, 但铺面上面既摆设绝对睇得有花心机, 再加上MENU上面既公仔全部自画, 见佢咁有心思, 我地就决定入试下, 支持下小店啦‧拣左一阵, 老板承意推介近排出既新产品, 分别叫左个口水鸡热狗, 口水鸡荞麦面, 香炸鸡翼酿肠仔。依度所有野都系即叫即整, 时间亦唔洗等好耐, 食完一样先再上另外一样, 唔洗担心因为食物放得太耐而冻左。香炸鸡翼酿肠仔: 鸡翼炸得色泽均匀, 第一啖咬落去鸡肉一D都唔干, 仲好JUICY。最利害之处系, 可以酿到两条鸡尾肠入去只鸡翼入面, 完全无外露出黎, 依个真系好巧功夫去做, 用肠仔酿入去鸡翼既做法, 我真系第一次食, 又香口又JUICY, 好味! 绝对有惊喜!口水鸡荞麦面:口水鸡肉食落去好嫩滑, 味道好入味(有四川风味), 辣度适当好处, 而口水鸡下面有d沙律菜, 感觉无咁heavy, 再配埋个荞麦面一齐食捞黎食, 真系好开胃, 好啱夏天食。口水鸡热狗:初初以为系个热狗包入面放d口水鸡入去

黄金鸡翼酿肠仔
口水鸡荞麦面:

口水鸡荞麦面
口水鸡热狗:

初初以为系个热狗包入面放d口水鸡入去, 但原来系有热狗肠架。老板问我地系咪一齐食, 佢仲好贴心咁帮我地切开一半, 抵赞‧面包有烤过, 中间夹左条热狗肠同沙律菜, 上面再铺左口水鸡。 单单讲外表, 已经好精美。口水鸡味道比起啱啱个口水鸡荞麦面无咁辣, 虽然系同一样既材料, 但放系唔同既食材上面, 个效果可以系咁唔同架, 鸡肉好嫩滑, 但食得出好鲜既鸡肉味。 由口水鸡系冷盘, 放系一个热辣辣既包上面, 感觉好清新, 一d都唔漏, 仲要啖啖肉汁添。
口水鸡热狗
今次试既新产品, 绝对有惊喜, 好多谢老板既承意推介。下次我会再黎架!
2016-07-16
黄金鸡翼酿肠仔