2023-08-02
同大少出尖沙咀覆诊,过经K11对面见到上次系铜锣湾食过都唔错café嘅分店,咁就决定同大少入去 chill下食个丰富晚餐啦!先嚟两杯特饮,大少嘅季节限定嘅Strawberry Bliss,有点点柠檬同橙子嘅甜,再加上草莓嘅香,所以好啱佢口味。我就嚟左杯 Iced Hot Apple and Hibiscus Tea, 初头以为有洛神花就一定会好酸,但可能加左苹果茶,所以唔酸反而有微微嘅甜,饮落好清新哦。烧虎虾带子田园沙律配柠檬油醋汁,虾同带子烧得香口,加上沙律菜新鲜爽口,配埋柠檬油醋汁,入口酸酸地好开胃。大少嘅 卡邦尼烟猪腩意粉,卡邦尼嘅质地好creamy而且配上爆香过猪腩粒,味道咸咸地又带点甜,另外,大少最近爱上食水波蛋,所以就加配一份,大少话捞埋流心蛋黄汁一齐,仲好味呀。我就叫左份 烟三文鱼宾尼迪,松软嘅多士配上上铺上水波蛋、烟三文鱼片菠菜,佢口感唔错,真系可以话健康又美味。我开头仲怕唔饱,所以加配左一份西班牙火腿,但其实份个份量都好足够,所以最后西班牙火腿落入大少肚里。 最后我地都叫必食嘅 法式焦糖班戟,有三层微焦嘅班戟,佢个质感好似蛋糕,淋上甜甜嘅忌廉奶香酱,真心觉得依正嘅,唔