2020-12-26 424 浏览
元朗鸡地呢间cafe装修简洁舒适,仲要系dog-friendly cafe,吸引左唔少人去打卡,早几日去完,觉得佢食物同咖啡☕️都正正常常,系放假relax同同朋友小聚嘅好地方👯‍♀️适合区内人去chill下,但未到要突登入去潮圣嘅level👀🐨炒蛋配酸种面包 $68 + 烟三文鱼 $25佢地嘅食物比想像中好食,可惜份量唔大,当下午茶较为适合。sourdough好香脆但都几细块,两啖就食完。沙律🥗配上醋都几开胃;三文鱼系正常水准,不过有腌过唔系就咁得三文鱼味;鸡蛋好滑,食到好浓郁嘅蛋味,配埋包/三文鱼就啱啱好。🐨Latte $20 (配食物嘅价钱)奶味比较重,唔太饮到咖啡味☹️🐨Dirty ~$40一放低已经闲到好香咖啡味,底层嘅奶够哂冻,同expresso一冷一热嘅矛盾感明显,入口先系带酸嘅浓郁咖啡味,再系冰凉顺滑嘅鲜奶,感受到佢地慢慢融合。可惜天气实在太冻,好快就成杯冻哂🥲

🐨炒蛋配酸种面包 $68 + 烟三文鱼 $25

🐨Latte $20 (配食物嘅价钱)
奶味比较重,唔太饮到咖啡味☹️

🐨Dirty ~$40