2019-09-18
其实不时都会路经呢间餐厅,但由于附近有其他餐厅吸引我既原因,所以每次都无停低认真望佢既餐牌。但上网睇下D食评,会发现好评唔少,而且价钱唔贵。星期六当日下午1点半钟到达,要等一阵先有位,即使到2点半都仍然有客人入座,完全无空档时间。😯午市BRUNCH SET价钱最贵都只系$85,仲可以食到肉眼扒或脆猪手,感觉几抵。食正餐之前,职员会送上橙汁微酸,有助醒胃。😀我自己系面包怪,所以点左个炭烤安格斯牛扒蜜糖芥苿脆法包配薯角$65食法包最怕佢韧、烘得唔够脆,但呢度既法包烘得岩岩好,咬落咔咔声,但又唔会觉得好干。😋牛扒唔系一整块,而系切到一块块,而且份量唔算多,法包头同尾都只系夹菜,如果中意啖啖肉既朋友就会感失望。不过牛肉几香,我个人觉得唔错。薯角外脆内粉,只嫌佢份量有点少….😅朋友就ORDER左炭烤Cossi烟肉安格斯牛肉芝士汉堡饱配薯角$60哗!! 个卖相比脆法包吸引!! 😍馅料唔多,只系牛肉汉堡、芝士同烟肉,但正正就系我中意既款式,夹太多料反而好难一啖咬哂每一层,亦会边食边滴汁。牛肉有寸半厚,非常有存在感,食落啖啖肉😋;牛肉外围煎到焦脆,所以肉质唔算JUICY但亦唔会觉得干,黑椒味比较浓;食
食正餐之前,职员会送上橙汁
微酸,有助醒胃。😀
不过牛肉几香,我个人觉得唔错。
薯角外脆内粉,只嫌佢份量有点少….😅
配埋煎到香脆既烟肉,带少少酸既汁,整体唔错。朋友话好味过法包添🙊。
当日用餐体验唔错,环境、装修、座位舒适度、食物质素都满意,唯一要改善既系服务员唔太够,需要D时间先揾到人ORDER。