2024-06-29
今次我地请左日假休息下,黎左旺角呢边食lunch,拣左一间cafe hea番下,系放慢脚步既好好休息既时候😙餐厅都几多位,我地特登非繁忙时间食,唔洗同人争,仲有张有梳化既位,佢地午市有各种lunch set,价钱都几抵食,有齐主食同餐汤饮品,如果饮特饮就有$10优惠😆是日餐汤首先送上既系餐汤,而我地今次饮既系忌廉汤,汤入面仲有d鸡肉😛茶聊招牌黑松露野菌牛肉汉堡($138)呢个汉堡餐上枱既时候好隆重,有个鸟笼比我地打卡影相,卖相好靓,汉堡包有安格斯牛肉、芝士,黑松露野菌,d芝士超正,系一块上面仲有d芝士粒,口感好正,另外配凯萨沙律同薯条,沙律菜都新鲜,薯条好够脆,食落脆到索索声🍔🍟英式早餐All Day Breakfast($108)呢个all day breakfast够晒丰富,有风干烟肉,大大块,个脂肪位又唔会过肥,德国肠仔,烟三文鱼沙律,炒蛋系用日本兰王蛋,就咁睇已经睇得出个色泽系比一般既靓好多,入口都系好滑,仲有茄汁焗豆同牛角包,好满足🥰熊仔拿铁(跟餐$34)熊仔咖啡系另一样打卡一流既食物,好可爱,个咖啡仲要系自己落既,想要几多奶自己话事,只熊仔都系咖啡雪成架,佢溶左落杯会令咖啡
是日餐汤
茶聊招牌黑松露野菌牛肉汉堡($138)
英式早餐All Day Breakfast($108)
熊仔拿铁(跟餐$34)
熊仔咖啡系另一样打卡一流既食物,好可爱,个咖啡仲要系自己落既,想要几多奶自己话事,只熊仔都系咖啡雪成架,佢溶左落杯会令咖啡更浓🐻
脏脏黑糖珍珠鲜奶 (跟餐$34)
呢杯饮品好似盘栽咁,卖相好吸引,奶味浓郁,珍珠烟靭有咬口,甜度刚刚好,又唔会好多冰,黑糖+奶+可可粉,味道好夹🤩
自家制柠檬蛋白挞(跟餐+$48)
跟餐可以拣佢地唔同既自家制甜品,其中一款我地拣左柠檬挞,我钟意上层既蛋白cream,底层既柠檬酸得黎几清香,最好连埋层蛋白食加番d甜先够夹🍰
自家制开心果巴斯克芝士蛋糕(跟餐+$48)
佢既开心味好香浓,口感顺滑,甜度都适中,食完又唔觉好滞,两款甜品比较钟意呢个😄
呢间餐厅既食物全部都整得好靓,放假过黎食餐好既真系好叹😌