2023-02-12 58 浏览
相约细妹将军澳食早餐,细妹介绍去Coffee Break,我哋9:00到达,应该系平日又早嘅关系,食客唔算多。餐厅装修简约,空间感十足,采光度高,环境休闲舒服,满满外国风。早餐牌有多款选择,食物有水准,喺呢度叹个早餐好写意。#班尼廸蛋配白法包 $78人气经典早午餐必定系Egg Benedict,所以一见到餐牌有呢样,我必定会试吓,除咗传统嘅配搭之外,呢度个班尼廸蛋都作出咗丰富嘅变奏,用法包作垫底,配上菠菜及烟三文鱼口味,摇晃嘅水波蛋一刀划开流出蛋汁,与微酸荷兰酱融为一体,一啖咬落去层次丰富,卖相同味道都系水准之作。#墨西哥粟米皮卷配沙律 $68用粟米饼皮卷成桶状,有两款馅料俾客人选择,我哋拣咗烟三文鱼配牛油果、番茄、罗马生菜、香草酱。烟三文鱼同牛油果永远都系完美配搭,加上蔬菜同埋酱料,一啖咬落去好清新,唔油腻,攞上手好有份量,充满饱肚感。#Coffee Break地址:将军澳常宁路2号TKO Gatewav东翼1楼E169-E170号舖
班尼廸蛋配白法包
#班尼廸蛋配白法包 $78