2023-04-07
#食到去尖沙咀👩🏻同朋友行到去尖沙咀山林道时,见到有间星加坡餐厅@the.frequency.hk,餐牌上嘅食物都吸引到我哋📋于是就决定食喇…餐厅内部宽敞舒适🌱灯光充足💡食物中规中矩,如果大家系附近,而有兴趣想食星加坡菜,不妨考虑一下😀 🎠 THE FREQUENCY📍尖沙咀山林道22号琼林阁地下A号舖==============================🍽 班兰咖央多士 💲29钟意食咖央多士嘅我👩🏻 一定要叫,多士有三块🍞咖央酱同牛油多,外脆内冷,咬落去冷热交融☺️好好食呀!不过多士偏细,如果大啲啲就好 🍽 沙嗲米粉 💲78上枱时卖相一般,大堆沙嗲酱冚过米粉, 当沙嗲酱捞埋米粉一齐食嘅时候,有好香嘅花生味🥜配料有鱿鱼、猪肉、豆卜、猪润、芽菜, 每一啖都可以食到配料👍🏻沙嗲微辣,食落几惹味,如果唔捞埋沙嗲一齐食就偏淡味 🍽 星洲海南鸡饭餐 💲92套餐配有菜心、清鸡汤、鸡油饭🍚海南鸡肉嫩滑🐔 分量多,菜心就一般,清鸡汤味香浓☺️鸡油饭唔油腻,而且好香鸡油味👍🏻🙌欢迎大家介绍不同香港好食好玩好地方#foodiesklgirls #foodies #cafe #hkfood #food #
🎠 THE FREQUENCY
📍尖沙咀山林道22号琼林阁地下A号舖
🍽 班兰咖央多士 💲29
🍽 沙嗲米粉 💲78
🍽 星洲海南鸡饭餐 💲92
🙌欢迎大家介绍不同香港好食好玩好地方
#foodiesklgirls #foodies #cafe #hkfood #food #hkig #香港 #香港美食 #香港好去处 #香港打卡 #美食 #打卡 #美食打卡 #吃货 #吃货女孩 #尖沙咀 #尖沙咀餐厅 #尖沙咀美食 #尖沙咀cafe #山林道美食 #山林道 #星加坡餐厅 #星加坡菜 #尖沙咀山林道 #thefrequencyhk #dining #海南鸡饭 #hongkongfoodies