2018-07-09
香港邮意喺尖沙咀首都广场的2/F,首都广场喺金马伦道同漆咸道南交界,系香港少数有得做嘅㓥场。香港邮意由几十间㓥舖打通而成,中间劲多柱位,变相增加咗私隐度。午餐时段仲有好多学生哥帮衬杯嘢饮然后喺度温书添!店员都有提醒我哋唔可以太嘈。Menu选择唔算多,比较似有主食嘅Coffee Shop。去收银位Order完之后,店员会俾个Call机俾你,嘢食准备好就会震动+响闹,好似Food Court咁!食完之后自己执埋枱,全自助形式,所以不设加一服务费,更抵食。All Day Breakfast $88卖相唔错,份量丰富!有蕃茄、肠仔、沙律菜、炒蛋、烟肉、牛角包、同埋炒菇。烟肉煎得香脆,牛角包外脆内软,有香浓牛油香味,炒蛋嫩滑,其他蔬菜类配上少少甜嘅黑醋同橄榄油,味道不错。烟三文鱼白汁意粉 $68烟三文鱼系碎上,不过份量一啲都唔细。洋葱丝带来点爽甜,蒜蓉令整体的味道更香更惹味,再加上一点芝士、蕃茜同埋黑椒碎点缀,每卷起一啖意粉,都充满住三文鱼碎同其他配料,口感丰富有层次。烟三文鱼碎上比起一片片咁上更为合适!呢碟意粉虽然卖相平凡,但味道真系一啲都唔简单,推介冻摩卡咖啡 $42朱古力和咖啡味都很浓郁,
Menu选择唔算多,比较似有主食嘅Coffee Shop。
All Day Breakfast $88
烟三文鱼白汁意粉 $68
烟三文鱼系碎上,不过份量一啲都唔细。
冻摩卡咖啡 $42
朱古力和咖啡味都很浓郁,再加上厚厚的一层Cream,非常香滑可口。
香港邮意价钱亲民,食物质素不俗,环境宁静舒适,系周末揾食嘅好去处。