2015-08-25 1104 浏览
4个女仔刚刚系附近野餐完,其中一个朋友推介呢间系赛马会艺术中心附近的Toolss Cafe,推介呢度的咖啡几好饮㖞。于是大家就黎一试啦!下午大约3点半,餐厅已经有一半FULL左。讲紧的一半,数埋系马路边枱的客人计,都系得6丁友。冇错,呢间CAFE实在太蚊型了!店内找左地方黎埋野,有书、文具、小物,所以店的设计系以开放式为主,一张窄窄的bar枱两旁全都坐8个人了。再加上附近人流唔多,开埋枱系路旁俾人坐,栏杆又整埋木板俾人做企位。不过我好怀疑系强占公路的,但呢个唔系今日的重点。由于天气热大家都点左iced coffee,包括Latte, Hazelnut Latte同埋Green Tea Latte。我地亦点左两种小食。炸八爪鱼丸根本就系雪箱内的八爪鱼丸拎去炸,$40蚊4位非常的唔抵,而鸡翼就OK。不过因为我根本就唔会系屋企开镬油炸野,所以出黎食挨贵伙都冇得好讲。至于朋友推介的咖啡,我实在饮唔出绿茶同咖啡的味道啰。朋友话可能iced coffee所以味道冇咁香浓,well......maybe 啦...不过店内冷气算唔错,开放式店我地坐BAR枱都感到阵阵凉风。而环境优静都俾到我地好优闲地享

不过店内冷气算唔错,开放式店我地坐BAR枱都感到阵阵凉风。而环境优静都俾到我地好优闲地享受下午茶的感觉。反而我地几个女仔吹水大笑的声音充斥左成间店,刹时间店员跟食客都分享左我地的中女心事添!
2015-08-23