2016-09-04 103 浏览
今晚放工后到了油麻地接男朋友放工,我们想吃一顿西餐。。。要由地下坐升降机到2楼用餐1楼是一些宴会厅开初我都担心如果情侣入呢d餐厅会唔会比人hard sell但可以放心 系完全不会有人打扰,可以放心用餐内部环境十分舒适,而且仲有一道墙贴满了新人结婚时既相 难免令人憧憬一下将来自己的大日子会是点是晚menu都是一般西餐,会有餐汤或沙律,前菜,正菜,甜品及饮品我们最后点了一客c一客d是日餐汤,烟肉薯仔汤不会太浓 散出淡淡既烟肉味 内有些薯仔蓉来丰富口感餐包 外皮脆脆 入面好软熟热辣辣一口咬开会见到有点鹅肝酱,味道浓郁好香有一旧大大既白菌,白菌本身自己冇咩味 配以鹅肝酱可以令味道更为浓郁我都好钟意炸物下方既炸薯,十分香脆 感觉好似食紧超幼脆既薯条一样热辣辣既焗薯。。。除了有薯蓉外,仲有点点一粒粒既薯仔肉 增加了口感田螺大大粒牛肋肉数量都多件 炆得好林好入味 配以浓浓既茄酱汁 感觉好似饮紧罗宋汤一样 同牛肉好夹个饭我都几欣赏 因为唔系用一般既白饭底今次是配以奶油萄葡 以奶油拌匀白饭,吃时会有点香奶油味 而且间中会咬到提子干粒 有点烟韧我至爱的鸡薯仔粒好香脆 而且配上了黑松露 食起来好香 好好味露
今晚放工后到了油麻地接男朋友放工,我们想吃一顿西餐。。。
要由地下坐升降机到2楼用餐

1楼是一些宴会厅

开初我都担心如果情侣入呢d餐厅会唔会比人hard sell
但可以放心 系完全不会有人打扰,可以放心用餐
是晚menu

都是一般西餐,会有餐汤或沙律,前菜,正菜,甜品及饮品

我们最后点了一客c一客d
是日餐汤,烟肉薯仔汤

不会太浓 散出淡淡既烟肉味 内有些薯仔蓉来丰富口感
餐包 外皮脆脆 入面好软熟
热辣辣
白菌鹅肝
一口咬开会见到有点鹅肝酱,味道浓郁好香

法式薯蓉焗田螺

田螺大大粒
法国甜葱烩牛肋肉配奶油葡萄饭

个饭我都几欣赏 因为唔系用一般既白饭底

低温焗春鸡半只配黑松露烤薯
我至爱的鸡

薯仔粒好香脆 而且配上了黑松露 食起来好香 好好味

露笋,蕃茄都被黑松露点缀成更好味 味道更香浓

鸡有浓浓既黑松露味,鸡外脆内juicy...而且十分热辣辣。。唯一我要投诉的是 鸡肉不是太多了 始终这是春鸡
甜品。。相信是豆腐红桑子蛋糕

淡淡既豆腐香 好清新 而且蛋糕不会太浓

红桑子好甜 不酸

朱古力好脆 而且十分薄 口感唔错
系呢度食野除了可以倾下计之外,仲提供好多board game比大家玩

我跟男友都玩到唔舍得走

2016-07-29