2022-02-20
大角咀有好多有质素嘅小餐厅,呢日同朋友一齐,想揾餐晏仔食😆,路过呢度,我记得食过,几好味😋,不过朋友未食过😆,咁就决定捉朋友入去一齐开餐,等朋友试吓😆有十多款HOMELAND 午市套餐可以选择,我哋要咗 $118嘅「冬荫公海虾🦐阔条面 」同埋 $128嘅「辣味噌三文鱼🐟扒炖饭」,谂住 share 嚟食😋,午餐包「田园沙律」同「茶/咖啡/汽水/橙汁」😆-「田园沙律🥗」简简单单,落咗啲意大利醋🇮🇹-「冬荫公海虾阔条面 」:我钟意Fettuccine 嘅口感,呢度煮得少少 al dente, 啱我胃口😋,亦都好 creamy, 仲辣辣哋,食落好开胃😋;海虾🦐肉质结实😋-「辣味噌三文鱼扒炖饭」:又系煮得好 creamy, 又系辣辣哋好开胃😆;三文鱼扒嘅鱼皮煎到脆脆哋,好食😋- 跟住我哋加咗个 $58嘅「是日甜品」,呢日系「红丝绒蛋糕🍰」😋- 朋友同我都要咗热奶茶☕️,几香几滑😋
-「田园沙律🥗」简简单单,落咗啲意大利醋🇮🇹
- 朋友同我都要咗热奶茶☕️,几香几滑😋