2022-01-24
반찬앤쿡 BANCHAN and COOK 铜锣湾勿地臣街1号时代广场9楼922-923号舖-----唔舒服咗成个星期,日日无得出去食好西,对热爱美食嘅Foodie黎讲真系好折磨🥲。呢两日终于好返少少,一到周末即刻出街食个午餐平衡下闷爆嘅身心。.✨黑毛猪面肉卡邦尼意粉 $118✨慢煮羊膝配薯条 $185✨蜂蜜无骨炸鸡 $128✨韩式杂莓牛角包窝夫 $92✨济州鲜奶绿茶 $42✨士多啤梨红桑子梳打$42🐏慢煮羊膝毫无雪藏味,香而不膻,肉质幼细扎实,且软腍嫩滑,易切易咬,加上蒜香烧汁、清爽沙律菜同即炸绵密薯条🍟,食完令人满足感满满。.🍝奶味甚浓嘅卡邦尼意粉配搭香口黑毛猪面肉,整体外观味道都还不错,但个人觉得佢最Signature嘅蛋包饭,味道更为令人印象深刻。.无骨炸鸡皮脆肉嫩,加上沾上蜂蜜🍯汁的薯条,高质之作。.最后嘅牛角包窝夫甜品,没有令人失望,酥酥脆脆嘅牛角包窝夫,带浓浓牛油香气,加上奶滑嘅Cream及消腻莓果,无论配搭酸甜开胃嘅🍓士多啤梨红桑子梳打或者质感透薄滑顺嘅济州鲜奶绿茶🍵都非常合适,可惜喉咙发炎未好,如果唔系自己一个K.O.一碟完全冇难度。-----👶🏻B仔整体评价:7.7
铜锣湾勿地臣街1号时代广场9楼922-923号舖
✨黑毛猪面肉卡邦尼意粉 $118
✨慢煮羊膝配薯条 $185
✨蜂蜜无骨炸鸡 $128
✨韩式杂莓牛角包窝夫 $92
✨济州鲜奶绿茶 $42
✨士多啤梨红桑子梳打$42
无骨炸鸡皮脆肉嫩,加上沾上蜂蜜🍯汁的薯条,高质之作。
👶🏻B仔整体评价:7.7/10个👍🏻
👶🏻B仔抵食程度:7/10个👍🏻