2023-11-04 101 浏览
放假去左太子一间以Space Age作为灵感嘅cafe慢活一下~ 环境几舒服,装修又带点风味风,感觉几chill☺差唔多3点去到,好好彩仲有lunch menu可以叫,叫左两个主食+两杯special drinks,份量刚刚好,唔会太heavy!✨Matchy Combo - 系自选1 Carbs + 2 Meat + 2 Veggies/Eggs嘅set,我拣左Carbs: 紫苏酱油醋荞麦面; Meat: 慢煮红酒牛肋条+火炙辣味吞拿鱼; Veggies/Eggs: 蜜糖紫薯配蒟蒻+明太子日式蛋卷🍱 荞麦面唔会太腍几有口感,个汁真系食到紫苏味几清新👍牛肋条好入味,煮得好够腍好易入口😋吞拿鱼辣得几过瘾;蛋卷中间夹住满满明太子好治愈😻✨大虾萝勒芫茜青酱螺丝粉 - 大虾煎过好香口,肉身几弹😸芫茜味唔算重,夹埋青酱又几fresh😜✨开心果奶昔 - 为左减少d罪恶感所以我走左Cream,开心果味好真实同浓郁,仲食到开心果碎,重点系唔会太甜太腻😚✨静冈焙茶鲜奶 - 我转左燕麦奶,估唔到都好幼滑,焙茶味都香浓!