2022-08-31
去石门同朋友食lunch,就拣间可以坐耐少少🤏🏻饮杯嘢倾吓计嘅餐厅。Coti Cafe系开放式设计,属于半自助形式,揾咗位之后就去counter落完单,食物准备好之后就可以自己拎返埋位,感觉舒服自在😌芝士肉酱千层面以蔬菜沙律🥗伴碟,呢个配搭冇咁腻。蕃茄肉酱味道够浓郁,配上焗过嘅香浓芝士,好开胃。值得一提嘅系夹层除咗芝士同茄汁之外,仲有翠玉瓜片,口感更加丰富又清新。呢间餐厅最出名嘅就系佢嘅全日早餐,真系要点份试下啦😆分量确实够大,真系好丰富,一份就有齐有沙律🥗香煎鸡扒🐥茄汁豆🫘烟三文鱼🐟炒滑蛋🥚哈密瓜🍈牛油多士🍞不得不提嘅系鸡扒煎得香脆肉质嫩滑😋餐饮方面我哋就加咗钱upgrade做特饮。提拉米苏☕️外型好吸睛,黑咖啡上面有香浓嘅cream同手指饼,再洒上可可粉,每一口忌廉都好软滑,无论空口食定系同咖啡拌匀一齐饮都好正👍🏻棉花糖朱古力🍫上面嘅棉花糖有微微烧过,味道更加香甜,而朱古力饮品非常香浓又唔会好甜,朱古力控一定好钟意❤️