2018-02-04 2555 浏览
话说今晚咁岩同表妹去开铜锣湾,佢话要试呢间打边炉,都好嘅今晚得果八度,打边炉就最适合上到黎先知原来系台式火锅,正爆,因为有我心爱的珍珠奶茶座位够阔落,成间火锅店嘅气氛都令人舒服有啲座位仲可以望吓街景由入口一路去到尾仲有个露台,可以出去感受下呢股冷锋,令人精神为之一振。我习惯咗未点嘢食之前就叫野饮。来到台式火锅点可以唔饮珍珠奶茶,劲大杯,茶味香浓,珍珠亦都非常烟靭,有口感,重点系唔会太甜表妹就叫呢款饮品,佢表示好正,够晒冰凉。卤水熟食小食,包括有鸭舌、牛肚、卤水蛋同猪耳其实我自己就一般,但表妹就好喜欢,佢差唔多食晒成碟,好拆得呢碟包括手打丸、饺子、冬菇虾滑同黑蚊蚊墨汁同黑鱼粒做的边炉料。每款都好钟意,尤其D丸入面竟然有我地最爱的芝士开心死!原来都好大碟下,两个女仔食一定足够有余好好味,好新鲜,食完一块包你上瘾我哋仲叫咗海鲜,包括鲜虾、鲍鱼、蚝同蚬好丰富,的确鲜味响铃嚟到嘅时候仲热辣辣,肯定系啱啱炸起放落锅内烚三秒系最正,食落感觉唔会太淋,仲有D脆鱼皮都好香脆,值得推介两个女仔叫到一枱都系嘢食,劲丰富,劲好味最后嘅甜品都唔错,有芋头味亦唔太甜非常钟意总结: 服务唔错,员工好有礼貌回答客人嘅
上到黎先知原来系台式火锅,正爆,因为有我心爱的珍珠奶茶
座位够阔落,成间火锅店嘅气氛都令人舒服
有啲座位仲可以望吓街景
。我习惯咗未点嘢食之前就叫野饮。
珍珠奶茶
柠檬柑橘雪碧沙冰
表妹就叫呢款饮品,佢表示好正,够晒冰凉。
开心死!
牛肩脊
原来都好大碟下,两个女仔食一定足够有余
好好味,好新鲜,食完一块包你上瘾
我哋仲叫咗海鲜,包括鲜虾、鲍鱼、蚝同蚬
好丰富,的确鲜味
响铃鱼皮
响铃嚟到嘅时候仲热辣辣,肯定系啱啱炸起
放落锅内烚三秒系最正,食落感觉唔会太淋,仲有D脆
鱼皮都好香脆,值得推介
两个女仔叫到一枱都系嘢食,劲丰富,劲好味
芋头奶冻
最后嘅甜品都唔错,有芋头味亦唔太甜
非常钟意

总结: 服务唔错,员工好有礼貌回答客人嘅问题,食物亦好味。我哋两个食到好饱,抱住个肚腩走
回头率100%
2018-01-29