2021-12-12
芝士包 $25味道同其他面包舖差唔多,muji啲芝士好大粒,不过最近买就切细左视觉上睇落多左。纪子桂圆石臼法包 $48/份 $25/半份买完整一个太多,两个人分左两日先食得晒。试完伯爵茶包之后食尼个觉得好普通,无乜味只得少少麦味,太健康唔好食,几多龙眼肉算足料,,包口感唔松软偏实。黑芝麻黄梅合桃包 $42/份 $24/半份拎落好重手、有啲啲咸、芝麻几香,好重梅味会盖过芝麻、只系食到少少芝麻味。伯爵红茶香橙碧根果仁包 $25个人觉得无印最好食嘅包,茶味好香,馅料唔算好多,有啲啲橙皮同少量碧根果,包一啲都唔干,好soft,成个配搭好清新,食到停唔到口,earl grey lover必试!伯爵红茶忌廉芝士鲜奶球 $15平时食开啲鲜奶球都系无陷,好惊喜尼个有仲要都唔少,面有啲油同黏,闻落唔系好重伯爵茶味,食落好香茶味,馅料系cream cheese,同茶味好夹。
纪子桂圆石臼法包 $48/份 $25/半份
黑芝麻黄梅合桃包 $42/份 $24/半份