2017-04-01
星期五下昼系屋企附近揾野食,见到呢间装修得好靓嘅比利时窝夫,作为一个窝夫狂热者,就入左去试下。环境真系几好,坐得几舒服,同埋啲staff都好好人。打开个menu,佢啲野食劲吸引,有好多唔同味嘅窝夫,好想试晒佢地!Menu入面真系包罗万有,因为窝夫系餐厅嘅主打,所以去食brunch就啱晒。不过虽然我去嘅时候就已经系夜晚,但系依然有好多饱肚啲嘅野食,特别系佢个seasonal menu上面嘅野,真系好吸引呀!我地嗌左两杯野饮,Purple Yam Latte ($50)同Coffee Slurpee ($56)。我觉得Purple Yam Latte 系呢到最好饮嘅野,佢望落系好靓嘅紫色,但系个味一啲都唔假,好香好香嘅紫薯味,又唔会太甜,而且仲有细细粒嘅紫薯好好咬口,所以一定要试。Coffee Slurpee就同平时啲沙冰冇乜分别,不过就真系打得好滑冇乜冰粒,同埋面头有层好绵密嘅泡泡,其实饮落似milkshake多啲但系又唔系沟左水咁,依然有好香咖啡味,唔会太甜,啱晒好似我咁嘅咖啡狂热者。不过两杯嚟讲我强烈推荐Purple Yam Latte!我地嗌左一个主菜同一个甜品,主菜系Waffle