2021-05-25
老坛酸菜鱼生鱼片 $69唔知点解我觉得食酸菜鱼一定系生鱼片先好食,所以我拣咗生鱼片,当然生鱼片冇令我失望佢可以拣两款嘅配料,我拣咗我最爱嘅莴笋同埋薯仔,重点佢唔会浸到林晒,偏爽口🥰🥰。虽然佢好多辣椒但系我食落唔会话超级辣我接受到,而且有我最爱嘅蒜系入面,个汤底唔算话好油👍香辣牛肉 $66碗汤一嚟都睇到好红,但我觉得佢都唔算话真系好辣,想食得更加辣好似可以叫佢加辣。呢个我哋拣咗莴笋同埋豆卜,佢个红薯粉分开放我觉得值得表扬,因为平时食呢啲嘅时候多数会放埋碗野入面,但薯粉浸左落汤好快就会胀,变得冇咁好食,所以我觉得佢分开放几好 ,俾我呢啲食得咁慢嘅人食几多落几多都唔会胀晒💕去嘅时候都几多学生,可能咁啱我撞正放学时间。而且啲店员都几nice,绝对唔系平时啲阿姨嘅态度,仲同我哋讲话如果辣嘅话可以俾啲水我地过,好窝心🥰🥰🥰可能我讲嘢太大声,咁啱好似见到老细行过黎同我倾偈,佢同我讲话嚟紧会出餐牌多好多唔同嘅嘢食,我竟然第一下系俾佢个餐牌吸引咗,佢话我系第一个见到餐牌嘅人🤣🤣 但我真系超级钟意佢个餐牌,虽然呢度食嘅嘢唔系话好高级,但个餐牌系俾我觉得好用心同变得高级。下次我想试佢个炒饭同埋煲仔饭❤️❤️
老坛酸菜鱼生鱼片 $69
香辣牛肉 $66