2022-06-26 32 浏览
新南苑鸡煲小菜点心 必试鸡煲!经过黄大仙咁啱好想食鸡煲,见到黄大仙有一间叫做新南苑鸡煲小菜点心,而且见到各位师兄师姐既食评,一于去试吓!位于黄大仙竹园商场地下,打开餐牌真系乜嘢都有!有小菜有点心,炒粉面饭亦都有齐,仲有煲仔饭同埋铁板扒餐,可惜我同另外一位女士唔太肚饿同埋主要想食鸡煲 ,所以净系叫咗鸡煲,油炸鬼同埋菜,眼见隔篱枱啲点心都非常四正!下次一定要试!鸡煲一到我哋都哇咗一声,首先未嚟到已经闻到佢𠮶阵配料嘅香味!而且真系非常之大份,主要系有芹菜同埋香葱,香味十足而且鸡味香浓而且够干身!重点系实在太足料!食极都食唔完,啖啖肉!开头每隔4分钟就要抄一次个㖞,仲要配埋油炸鬼脆卜卜真系非常之特别最后我哋再加左一份菜,同埋两杯冻饮!眼阔肚窄,好多小菜净系睇个名都非常吸引,已经决定好下次要试一试佢夜晚点心同埋小菜!
新南苑鸡煲小菜点心 必试鸡煲

2022-06-25