2020-11-15 932 浏览
LoL Coffee in WasH 一边系自助洗衣店,一边卖咖啡,中间仲有另一间传统洗衣舖。据店主讲,咖啡店同洗衣店二合一嘅模式,全香港计埋佢哋应该暂时只得两间。呢度嘅咖啡可以由客人选择咖啡豆,由于有工作在身,唔方便饮奶啡,于是叫咗个伯爵茶汤力咖啡。我根据店主嘅建议,拣咗较为 fruity 嘅豆,一试之下,呢只豆果然跟 tonic 好夹,咖啡味既浓,口感亦好清新,加上伯爵茶嘅香气,同埋柠檬汁嘅鲜味,成杯咖啡层次丰富,绝对值得推介👍。除咗咖啡之外,呢度都有日式饭团寄卖,系由一位日本女仔每日亲手制作,我试过金平先生(牛蒡)同鲜味昆布,两者都用料丰富,包装精美,我好钟意食牛蒡,所以较喜欢前者,后者都好味,不过对于我嚟讲,就稍为味浓咗少少😂。