呢间其实食过好多次,平日其实无咩人,可能今日星期日关系,人多到要等位,正常都系直入的。老实讲呢间餐厅的食物质素好一般,寿司未算鲜味亦不算难食,今日叫左个滑蛋猪扒饭定食,有猪扒饭加一碗细剩乌冬,乌冬口感烟勒,似赞歧乌冬,个汤清清地算不错,个猪扒饭就麻麻地,猪扒不是现炸,不够新鲜。滑蛋味道算可以。呢个定食份量足,大男人食都够晒饱。另叫左个日式杂锦饭定食,同样有乌冬,个饭主要系素为主,有蛋,纳豆,秋葵,木耳,三文鱼粒,因我唔食纳豆,所以无试,朋友就比较钟意,较清同无咁漏。另外叫左几件蕃薯天妇罗,炸粉不算厚,蕃薯味甜,似返日本蕃薯,不过不失。埋单2人合计180,90蚊位,呢区食日本野,呢间都算便宜,但质素就不能要求太多了
2017-08-13