2024-04-05
细个住系呢区,但从来都无留意过原来系双凤街街市后面有一间几有风味既茶楼仔。金满海鲜坊无金碧辉煌既装修,但有性格比高既饮茶体验👍🏻分上下两层,下层仲有房仔开雀局🀄️今日一行三人大约10:00am就入去试下🤓上层都已经full house,就落下层自己揾位。眼见都系啲街坊熟客仔捧场,同啲职员都好似friend咁,几有人情味👍🏻👍🏻我地三个大人,食左10碟野,total都系$263🤩🤩今时今日,算系咁啦!整体黎讲,味道比较清淡,唔算太重味精!个人觉得非常抵赞👍🏻👍🏻仲要啲材料劲足料,正呀👍🏻👍🏻🐙凤爪排骨饭:正正常常发挥,啲饭唔系淋,粒粒分明🐙七彩炒米粉:唔系一早煮好哂,翻叮再翻叮果啲,又唔油腻,爽爽地🐙黑椒爽肚:呢个唔系好识欣赏,但黑椒味ok既🐙鲜竹牛肉球:好实肉,好足料,唔似平时既牛肉球,粉多过肉👍🏻👍🏻🐙蟹籽烧卖皇:大大粒,虾肉鲜味,整体唔会有肥腻感觉。🐙生菜水饺:生菜系西生菜,比较爽口;水饺大大粒,系自己包既,唔似出面交货黎,除左一舨既木耳呀,仲有芹菜系入面,又系令一种感觉。🐙姜汁鸡包仔:呢个真系要赞一赞,搣开个包,入面系见到有姜丝架有姜味内馅足料,唔系实的的既,啲肉系连埋个包到,成个
🐙凤爪排骨饭:正正常常发挥,啲饭唔系淋,粒粒分明 🐙七彩炒米粉:唔系一早煮好哂,翻叮再翻叮果啲,又唔油腻,爽爽地 🐙黑椒爽肚:呢个唔系好识欣赏,但黑椒味ok既 🐙鲜竹牛肉球:好实肉,好足料,唔似平时既牛肉球,粉多过肉👍🏻👍🏻 🐙蟹籽烧卖皇:大大粒,虾肉鲜味,整体唔会有肥腻感觉。 🐙生菜水饺:生菜系西生菜,比较爽口;水饺大大粒,系自己包既,唔似出面交货黎,除左一舨既木耳呀,仲有芹菜系入面,又系令一种感觉。 🐙姜汁鸡包仔:呢个真系要赞一赞,搣开个包,入面系见到有姜丝架有姜味内馅足料,唔系实的的既,啲肉系连埋个包到,成个包好香姜汁鸡肉味 🐙金栗肉碎粥:正正常常,中规中矩
🐙鲜虾菜苗饺:平时食开既鲜虾菜苗饺都系细细粒,个皮劲厚,唔多菜同肉。但呢到个菜苗饺劲大只,咬开多汁,几足料,仲好明显见到只虾,劲有口感
🐙韮王鲜虾肠粉:差唔多每一个肠粉位置都食到虾既出现,真心抵赞但我个人略嫌个皮较厚,但虾既分布咁多,都算抵赞 今次系带埋妈咪出黎饮茶,好彩都无令大家失望。好多时食既唔系食物,系食以前既味道,而系呢到除左食物有质素外,又可以食返佢地以前既味道,对于佢地黎讲,好过食什么山珍海味。毕竟有啲情怀系无可代替....有时间会再带妈咪去食多次