2022-06-20
✨米线阵嘅豆腐花重庆酸辣米线✨.最近嘅星期五晚去咗铜锣湾嘅米线阵食晚餐,餐厅装修简洁,坐得几舒适💕我地特意叫咗佢哋最新推出,亦见过唔少foodie介绍嘅豆腐花重庆酸辣米线🍜.▫️豆腐花重庆酸辣米线 $41佢有5种辣度选择,我就拣咗小辣 🌶 以百福®豆腐花配搭酸辣米线,望落两样野好似扯唔上关系,但食落意想唔到两种味道都几夹,嫰滑微甜嘅豆腐花配上酸辣汤底,甜中带辣,层次同口感同样丰富!我个人觉得成个配搭都几好食😋另外我仲加咗$9要埋个鸡髀肉,份量适中亦几嫩滑.▫️肥牛猪骨浓汤米线 $43汤底味道几香浓,唔会好重味精,米线弹牙而且份量都算多,肥牛方面亦肥瘦均匀 🥩 .▫️蒜泥白肉 $28共有8块白肉,厚薄均匀,鲜美嘅白肉配上红油加蒜蓉,食落蒜香四溢,确实唔错🤍.▫️胡麻鸡丝 $19鸡丝加上青瓜及芝麻酱,几开胃☺️.▫️嫩绿唐生菜 $21几新鲜嘅生菜,唔会烚得太老!浸落汤底到食仲正❤️.▫️美禄恐龙 $12面层系好多嘅美禄粉😳饮落唔会太甜而几香朱古力味,我同男朋友都钟意!.如果钟意我嘅post (˶ˊᵕˋ˵)希望你可以follow我 @fibee3b
▫️豆腐花重庆酸辣米线 $41
佢有5种辣度选择,我就拣咗小辣 🌶 以百福®豆腐花配搭酸辣米线, 望落两样野好似扯唔上关系,但食落意想唔到两种味道都几夹,嫰滑微甜嘅豆腐花配上酸辣汤底,甜中带辣,层次同口感同样丰富!
▫️肥牛猪骨浓汤米线 $43
▫️蒜泥白肉 $28
▫️胡麻鸡丝 $19
鸡丝加上青瓜及芝麻酱,几开胃☺️
▫️嫩绿唐生菜 $21
几新鲜嘅生菜,唔会烚得太老!浸落汤底到食仲正❤️
▫️美禄恐龙 $12