2024-09-14
钟意台式火锅,又钟意任食放题嘅朋友,我有一个好地方介绍俾大家,就系位于马鞍山MOSTown新港城中心嘅一鼎‧台式火锅!呢度地方阔落,卫生干净,啲食材都非常新鲜,侍应仲好有礼貌咁向我介绍佢哋嘅餐牌,成个用餐过程都非常舒适!我今次嘅用餐体验系叫咗2锅$289嘅【澳洲200日纯壳饲牛】,用餐时间系90分钟任食。汤底拣咗佢哋推介嘅【熏鲣鱼】同【红烧火牛】汤底。【熏鲣鱼】汤底汤底味道适中,唔会重口味,然后鲣鱼非常鲜,搭配海草令汤唔会腻。捞埋各种食材煮出嚟,都非常嘅好食。【红烧火牛】汤底唔会太辣,而且非常浓郁,适中嘅辣度刺激住味蕾,简直爽到唔得。佢哋澳洲牛肉片真系非常新鲜,由色泽睇落嚟就非常可口,放入锅度涮后,鲜嫩多汁,满满咁包住汤底嘅鲜香,仲非常有咬口。今次仲特登叫咗侍应推介嘅【黑糖炸麻薯】,呢个小食外脆内软,甜而不腻,系嚟呢度必食嘅小食。我本身食量好大,呢度真系可以令我食到饱,食到爽,所以真心非常推荐大家嚟呢度试吓佢哋嘅放题!
汤底拣咗佢哋推介嘅【熏鲣鱼】同【红烧火牛】汤底。