见到After You Dessert Cafe嘅泰式奶茶刨冰心心眼左一段时间,但都比长长嘅人龙吓怕。今次早左dinner 7:30pm嚟到等左10分钟成功入座~二话不说要左泰式奶茶刨冰,望到一层厚厚嘅creme 做topping已经好幸福,再嚟一大啖刨冰…哗!系好香而自身带云呢拿味嘅泰式奶茶味啊~面头嘅烤杏片增添左刨冰嘅口感,就算唔额外添加泰式奶茶酱都已经够晒味,加完颜色更靓打卡一流!唔怪得咁多人慕名而来,好似飞左转泰国咁,食完幸福感level up!我地见到seasonal menu有牛油焦糖脆饼吐司就忍唔住order左。哗!不得了!牛油焦糖香到呢…就系你明知好肥要跑好多个钟先烧到食落去嘅脂肪但你不能抗拒嘅味道!吐司烤得热焫焫外层松脆,每一寸都沾满牛油焦糖酱同Lotus饼碎,再加云呢拿雪糕…WoW完全被佢征服!估唔到手痕加嘅toast比泰式奶茶刨冰更出色~

牛油焦糖脆饼吐司

2022-10-02