同朋友本身特登去九龙城食泰国野,点知行过见到间装修好有特色既cafe就打算入去饮杯咖啡先🫶饮饮下又见到隔离台d野食好似好吸引,结果就变咗系度食左餐好有惊喜既饭🤣我地食左:👉🏻✨卡邦尼意粉✨ $125呢碟卡邦尼意粉既用料有猪腩肉、烟肉、羊乳酪、帕玛森芝士、蛋黄同粗意粉;烟烟韧韧既粗意粉上面挂满晒浓稠既卡邦尼汁同猪腩肉碎!从咸香到奶香,再夹杂黑胡椒既余韵慢慢系舌尖略过,口感、风味同层次都极度丰富,实在令人回味无穷!✨吞拿鱼牛油果夏威夷盖饭✨ $115呢碟盖饭系用左吞拿鱼、珍珠米、枝豆、芒果粒、牛油果、黄瓜加辣蛋黄酱组合而成;卖相精致,成个蛋糕咁!用料又新鲜,水果、疏菜、肉类全部齐,就咁睇已经觉得呢个组合好清新健康,整体味道都好清爽,食哂都唔会好高卡路里👍🏻!正🫶饮品方面:👉🏻呢度嘅咖啡品种都算几多,我哋拣左个两杯咖啡既面头分别都有个好靓嘅拉花,吸睛度爆灯,啱晒打卡!✨Mocha✨香醇既咖啡香同朱古力嘅甜香完美交融,味道浓郁又唔会好甜,细品下仲会feel到有阵玉桂香,爱饮Mocha既你一定不容错过!✨Hojicha latte✨呢杯焙茶latte用料讲究,用既系山政小山园出品既焙茶!入口茶味

我地食左:👉🏻

✨卡邦尼意粉✨ $125

✨吞拿鱼牛油果夏威夷盖饭✨ $115

饮品方面:👉🏻

✨Mocha✨

✨Hojicha latte✨

呢杯焙茶latte用料讲究,用既系山政小山园出品既焙茶!入口茶味甘香奶味浓,巾帼绝不让须眉,-试难忘既好味道!

🟧Lento

📍九龙城太子道西428-430号地舖