2022-11-20
🇭🇰Pondside·呢间喺香港公园入边新开嘅餐厅 我见劲多人食 不过佢个下午茶真系太难book啦 所以我哋就决定先嚟试吓佢个夜晚 估唔到超有惊喜😍😍佢夜晚环境都好靓 系真系好似湖边小别墅咁样 劲fancy 而且出奇地佢价钱都唔贵 仲要易book好多 大家都可以一战😈·Avocado mango salad with spicy prawns l Parma ham with cantaloupe $128我自己就钟意佢嘅前菜多啲 佢个牛油果芒果沙律做得好好味 佢个牛油果生熟程度啱啱好 而且牛油果好浓味🥑之后个芒果都好甜 配埋佢啲沙律菜同劲开胃🥭而且佢只虾个调味都好好 系煎到好香口 而且少少辣咁样 好惹味🦐之后佢个哈密瓜都出奇地超甜 劲夹个parma ham 不过佢个ham系偏瘦𠮶啲嚟既 唔算话好肥美🍈🤣🤣·Confit of duck in wine jus $208 l Carbonara $148主菜方面我哋嗌咗一个鸭髀 佢呢个都煮得几入味 而且唔知系咪因为佢用红酒汁 佢食落有啲似羊肉 都几搞笑🍷之后个carbonara 意粉质感做得相当唔错 不过我自己就觉得佢偏creamy啲
主菜方面我哋嗌咗一个鸭髀 佢呢个都煮得几入味 而且唔知系咪因为佢用红酒汁 佢食落有啲似羊肉 都几搞笑🍷之后个carbonara 意粉质感做得相当唔错 不过我自己就觉得佢偏creamy啲 蛋味唔算话好出😂😂
#rbyeat
#rby西餐