大学同学毛啦啦约出我出去食日本嘢,去到将军澳觅食,大学毕业之后大家都已经冇乜联络,因为都周围出嚟find a job,Apply for之后又要试工一段时间都好鬼忙,真系好难得出嚟可以再见番佢哋~ 真系都几挂住佢哋呢间星愿居酒屋系喺其中一个大学同学办公室附近,试过话唔错几高质就叫晒我哋几个去一齐食,不过可惜嘅系疫情重现在,仲有限最靓嘅限制,所以大家都要分开坐隔住个夹板。我大学嘅best friend就叫咗个酱油叉烧拉面$68,佢话味道都唔错,同出面拉面店嘅味道冇咩分别,一样都系咁好食,呢度就更加有日本feel~周围摆咗好多日息嘅摆设而我就叫咗佢哋嘅中午饭,御便当D 豚骨叉烧,博多饺子招牌玉子 $48,估唔到佢嘅份量都唔少,一开头48蚊以为大部分都系细细旧,点知嚟到刺身厚切又劲新鲜、玉子都好厚实,非常有蛋香!我哋仲叫咗烧高雄娃娃菜,食落去香甜又高纤维,呃下自己健康啲🤣