2024-01-23
估唔到旺角弥敦道都有一间抵食嘅日式居酒屋!我哋见到六件新香小卷只需要$22,就问吓店主究竟咩系新香小卷?原来就系腌萝卜饭卷!我自己本身就好钟意食腌萝卜嘅,所以即刻叫左!.另外叫咗忌廉蟹肉薯饼,忌廉酱配埋打碎咗嘅蟹肉,炸得都几好食唔错!.仲点左三寸串烧,分别系有鸡软骨串啦、牛舌串、同埋盐烧冬菇串!冬菇烧得啱啱好,唔会柴唔会干,鸡软骨就正常香口,牛舌就大力推荐!一啲都唔韧,而且一串都有三块咁多!.火炙三色丼,竟然有两旧大大嚿肥美嘅鳗鱼!真系唔错,啱晒唔系太钟意食生刺身嘅朋友叫~.另外仲叫咗一个清汤牛肉乌冬,牛肉味都系半生熟嘅状态,食得出都系高质嘅靓牛肉,而且份量唔算少,乌冬就系平时食开烟韧弹牙嘅稻庭乌冬!.离开买单嘅时候,发现好贴心,系门口counter放咗糖果!店员推介嘅梅味糖果真系几好味!而且我哋仲见到门口有夹公仔机,夹中嘅话有相应嘅奖励同埋优惠,好有趣!